Hoe werken wij

Wij werken graag zoveel mogelijk op afspraak, zodat we zo economisch mogelijk met onze tijd om kunnen gaan. En zodat u uw zadel of tuig zo kort mogelijk kwijt bent.

In principe kunnen zadels binnen 2 werkdagen opgevuld worden of gerepareerd mits u van te voren even belt om te overleggen. Soms lukt het zelfs wat sneller. Geheel vulling vervangen of gebroken boom duurt iets langer. Op zaterdag is het hier vaak erg druk, omdat erg veel mensen juist dan een ander zadel komen uitproberen, wat wij direct aan willen passen. En veel klanten komen advies inwinnen voor aanschaf / verandering van hun tuig. Het is dus niet handig om veel zaken om vrijdagmiddag af te geven. Voor passen van zadels of tuig ook graag van te voren een telefonisch afspraak maken, zodat we voldoende tijd voor u kunnen vrijmaken.   Maandag en dinsdag zijn wij gesloten. Soms kunnen we dan rustig even doorwerken, soms zijn we naar groothandel of beurs.

Het zelfde geldt voor reparaties aan tuigen, normale dingen kunnen binnen 2 dagen klaar zijn. Heeft u erg veel stuk door een ongeluk aan uw tuig, of wilt u nieuwe onderdelen aan uw tuig gemaakt hebben, dan kan dat wat langer duren. We overleggen dan met u.

Brengen en ophalen van reparatie tijdens onze openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17. 00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.  Soms is mogelijk dat u op dinsdag t/m vrijdag uw reparatie op kunt halen tussen 19.30 en 20.00 uur. Maar alleen na duidelijke afspraak vooraf. En vergeet u dan s.v.p. niet om contant geld mee te nemen.

Zadels en tuigen passen ook op andere tijden mits van te voren telefonisch afgesproken.

Klik om te vergroten

Het kan zijn dat uw een uw paard / pony niet mee kunt nemen om te passen,of  dat u dit zadel of tuig wilt laten beoordelen door iemand anders. Geen probleem. U  betaalt ons contant, krijgt een bon mee waarin staat dat u het tuig c.q. zadel binnen 6 dagen in de zelfde staat weer terug kunt brengen, waarbij u het betaalde bedrag direct weer contant terug krijgt.

Ook wanneer een zadel na proberen bij ons niet geheel bevalt, kunt u BINNEN 6 DAGEN het zadel in de zelfde staat terug brengen, wanneer u het aankoop bedrag weer terug krijgt. Nieuwe dekjes, singels, beugels e.d. die nu gebruikt zijn, nemen we niet terug. Wanneer u hiervoor wel gebruik heeft gemaak van de mogelijkheid diverse zadels met uw paard te testen in onze buitenmanege ( en wij dus tijd om te passen/adviseren  voor u hebben vrijgemaakt) berekenen wij u bij terugbrengen euro 25 tot 50,– Dit al naar gelang de tijd die hier voor is uitgetrokken en feit of zadel aangepast is. (Dit bedrag spreken we van te voren met u af indien u hierom vraagt).

Mocht u onverhoopt na aanschaf van een tuig / zadel toch problemen ondervinden, dan stellen wij het op prijs dat u ons hiervan zo snel mogelijk in kennis stelt. En ons in de gelegenheid stelt het probleem ( mee) op te lossen.

Problemen door (fabrieks) fouten o.i.d.graag binnen 3 weken na aankoop aan ons melden. Wanneer dit pas na drie weken na aankoop gemeld wordt, zijn wij niet verplicht het zadel/tuig terug te nemen of te ruilen. Het is dan vaak moeilijk aan te tonen of het probleem al voor aankoop bestond of later door het gebruik is ontstaan. Ook conditie verandering van het paard ( veel dikker/ dunner worden , ziekte, veulen, kreupelheid), verkoop van het paard c.q. terug name door oude eigenaar, verandering van ruiter, aanschaf ander paard /pony zijn geen redenen om het gekochte terug te moeten nemen. Wel willen wij met u naar een oplossing zoeken.

Het is mogelijk uw gebruikte zadel bij ons weer in te ruilen, maar wij voelen ons niet verplicht, behoudens het bovenstaande, een zadel weer terug te nemen wanneer deze, door gebruik, c.q. veranderde markt, mode etc. minder in smaak valt bij de klanten. Daarnaast zullen we u meestal minder terug geven. Het  zadel is inmiddels ouder, u heeft er “ gebruik van kunnen maken” en wij hebben een bedrijf. D.w.z. vaste lasten/ kosten.  Ieder zadel/ tuig zal hier iets aan bij moeten dragen. En ook de fiscus, IB en BTW afdracht komt om de hoek kijken. Daarnaast hebben wij sommige zadels jaaaaaren liggen als soort dood kapitaal en moeten wij het bij de volgende klant weer netjes opmaat  afleveren.. Soms is het dan ook voor uw portemonnee beter het zadel op uw rijvereniging te verkopen of zelf te adverteren..

Dekens: wij repareren geen dekens meer. Wel kunnen we u adres doorgeven van mensen die dit wel willen doen.

Verzenden van zadels/ tuigen  doen we bij voorkeur liever niet. Wenst u dit toch, dan pas na volledige betaling en voor rekening en risico van de klant. Ook terugbetaling pas nadat gecontroleerd is dat zadel / tuig nog in de zelfde goede staat is.

Wilt u ons graag zelf spreken, of info over zadels en tuigen hebben, neemt u dan altijd even van tevoren telefonisch contact op. Zo voorkomt u dat u ineens een stagaire of winkelhulpje treft  omdat wij naar een beurs zijn of een paar dagen op vakantie.

Klik om te vergroten

Reacties zijn gesloten.